Reuse BG

Ценим старата ви ИТ техника

Унищожаване на HDD & SSD дискове

Унищожаване на твърд диск с помощта на одобрена от NSA технология и оборудване.
Ние предлагаме рентабилни услуги за сигурно унищожаване.

35000

Диска, изтрити, сертифицирани и унищожени 

150000

Устройства, регистрирани и обработени

125 т.

Компонента, възстановени за повторна употреба

HDD-SHREDDED

ИТ Решения е вашата компания за унищожаване на твърдите дискове. Ние предлагаме пълен набор от услуги за унищожаване на данни, вариращи от физическо унищожаване на устройства до размагнитване и сигурно изтриване на данни. Данните могат да бъдат изключително трудни за окончателно премахване, а твърд диск, който не е правилно изтрит или унищожен, представлява огромен риск за сигурността на вашата компания. Данните могат да бъдат възстановени с правилните умения и инструменти, освен ако не са били професионално унищожени от експерт като ИТ Решения.

ИТ Решения използва процедури и технологии, одобрени от NSA, за да гарантира, че вашите устройства са сигурно унищожени. Когато избирате ИТ Решения като ваш партньор за рециклиране на твърди дискове, можете да сте спокойни, че вашите данни няма да бъдат достъпни от киберпрестъпници и можете да сте сигурни, че ще спазвате напълно най-новите указания за защита на данните.

Ползи от нашите услуги

Опазвате данните си от хакери

Уязвимостта на данните може да струва много скъпо и дори да доведе до финансова криза. Освен това, изтичането на данни също води до намалено доверие на клиентите във вашия бизнес. Използването на сертифицирана услуга за унищожаване на дискове значително намалява риска от изтичане на данни и щети върху репутацията на вашата компания.

Грижа за околната среда

Електронните отпадъци не могат просто да бъдат изхвърлени на местното депо, защото съдържат вещества като олово, цинк и барий, които са отровни за хората и токсични за околната среда. Нашата сертификация eStewards означава, че можете да разчитате на нас да изхвърлите вашето излишно ИТ оборудване по отговорен за околната среда начин.

Получавате повече за вашата инвестиция

ИТ хардуерът е скъп и когато дойде моментът да извадите от употреба старото оборудване, е важно да възстановите възможно най-голяма част от инвестицията си.  ИТ Решения може да използва размагнитване на твърдия диск вместо физическо унищожаване на твърдия диск, когато е подходящо, за да гарантира, че получавате възможно най-много обратно за вашите ремаркетирани ИТ активи.

Запазвате високо доверието на клиентите

Въпреки че е възможно да се възстановят финансовите загуби, от нарушение сигурността на данните, възстановяването на загубеното доверие на клиентите не е толкова лесно. Ние от  ИТ Решения разбираме колко трудно може да бъде да спечелите доверието на клиентите си, затова се грижим да го запазите, като предлагаме сигурни решения за унищожаване на данни.

Данните са МЪРТВИ, извън всякакво съмнение

Ние използваме усъвършенствана технология, за да гарантираме сигурността на данните. Решението ни позволява на клиентите да наблюдават целия процес на унищожаване на данни от началото до края, така че да няма съмнение относно съдбата на определените дискове и техните данни. ИТ Решения може да предостави както видео доказателство, така и пълна верига на защита за всеки унищожен твърд диск.

Ремаркетинг на ненужните ИТ активи

Глобалният отпечатък на ИТ Решения дава на нашите клиенти достъп до глобална мрежа за ремаркетинг на ИТ активи. Използвайки този пазар, ние помагаме на нашите клиенти да реализират възможно най-високата възвръщаемост на инвестициите за тяхното пенсионирано ИТ оборудване. Ремаркетингът също така е по-екологичен от другите методи, което е чудесно за зелените идентификационни данни на вашата компания.

Нашите услуги по унищожаване на дискове

Degaussing

Размагнитването се отнася до процеса на използване на мощна магнитна сила за постоянно кодиране на данните, съхранявани на магнитен носител за съхранение, като например твърд диск. Професионален размагнитвач на твърд диск предлага високо ниво на сигурност и може да унищожи данни, без да унищожи носителя за съхранение на данни. Това прави размагнитването добър вариант от бюджетна гледна точка.

Шредиране (смилане)

Когато няма абсолютно никакво съмнение, раздробяването на твърдия диск е най-добрият вариант. Услугите за унищожаване на данни на ИТ Решения могат бързо и ефективно да намалят проблема ви с унищожаването на носитете на данни до размер между приблизително 1 и 10 см. Въпреки че този метод е един от най-сигурните налични методи, той е и един от най-скъпите, защото унищожава информационния носител.

Пълно механично разглобяване (дезинтеграция)

Ние може да използваме индустриални машини и инструменти, за да смачкаме дисковете и данните, които съдържат, на частици с размер на ориз. След разпадането както носителят, така и данните са напълно безполезни. Дезинтеграцията е идеално подходяща за силно класифицирани данни и по-нови носители за съхранение като SSD.

Често задавани въпроси относно унищожаването на HDD дискове

Твърдите дискове могат да бъдат унищожени по различни начини. Някои методи позволяват носителят за съхранение да бъде използван повторно, докато други го унищожават заедно с данните. Важно е да изберете подходящ метод за унищожаване въз основа на чувствителността на информацията, съдържаща се на твърдия диск. Например твърдите дискове, които съдържат строго класифицирани данни, трябва винаги да се унищожават физически, но дисковете, които съдържат по-малко чувствителна информация, могат да бъдат размагнитени или изтрити със специализиран софтуер.

Ето някои от методите, които ние използваме за унищожаване на данни:

  • Размагнитване на твърдия диск
  • Раздробяване на твърдия диск
  • Разглобяване и дезинтеграция твърдия диск

Да, всъщност шредирането е най-добрият начин за лесен достъп до рециклируемите компоненти, които твърдите дискове съдържат. Твърдите дискове съдържат много редки метали и други материали като мед и алуминий, които трябва да бъдат отделени един от друг преди рециклиране. Раздробяването на твърди дискове е отличен начин за бизнеса да минимизира въздействието върху околната среда, което техните ИТ системи оказват върху околната среда, и запазва данните 100% защитени.

Това се различава от производител до производител и също зависи от типа на носителя за съхранение. За твърди дискове плочата трябва да бъде унищожена. Това е трудоемка работа и унищожаването на раздробяването при шофиране е много по-бързо и по-надеждно. От икономическа гледна точка често не е финансово изгодно за една компания да използва методи за ръчно унищожаване.

Много приложения твърдят, че изтриват файлове за постоянно или сигурно от твърди дискове, но реалността е, че те често не успяват да го направят. В много случаи „цифрово шредирани“ файлове могат да бъдат възстановени от всеки, който притежава известни ИТ познания и правилните софтуерни инструменти. Вместо да се залагате със сигурността на вашите бизнес данни, поверете нуждите си от рециклиране на корпоративно ИТ оборудване на Wisetek.

Физическото раздробяване на твърд диск в повечето случаи е напълно сигурно. Най-важното съображение е, че нарязаните парчета трябва да бъдат възможно най-малки, за да се избегне възможността за реконструкция на задвижването. Wisetek може да раздробява твърди дискове на парчета, които са толкова малки, че реконструирането на устройството би било напълно невъзможно.

Краткият отговор е НЕ. Простото изтриване на файл не представлява унищожаване на данни. Изтритите файлове могат да бъдат възстановени сравнително лесно от всеки, който има търпение и известни ИТ познания. Поради тази причина Wisetek използва специален софтуер, който напълно презаписва данните на твърдия диск, което прави невъзможно извличането

Много малко вероятно е всеки стандартен магнит да бъде достатъчно мощен, за да унищожи правилно твърд диск. Wisetek използва мощни магнити, които са разработени специално за машини за размагнитване. Демагнитниците могат да унищожат данните на магнитни носители за съхранение, но не са подходящи за използване с други типове носители като SSD и USB флаш устройства.

Да, има доста налични алтернативи, но повечето от тези методи не са толкова надеждни като раздробяването и изискват твърде много ръчен труд, за да бъдат рентабилни. Някои алтернативи на раздробяването включват ръчно раздробяване с тежки чукове и дори разтопяване с киселина.

Ако темата е важна за Вас, не се колебайте да ни изпратите заявката или въпросите си от бутона по-долу.