Reuse BG

Ценим старата ви ИТ техника

Какво сме постигнали досега

брой

Поправени устройства

брой

Участника в нашите партита

отпадъци

Спасени от сметището

брой

Проведени събития

Как измерваме въздействието

Ние се стремим да поддържаме подробна информация за всички ремонти, които правим – успешни или не – при всяко Reuse парти в мрежата ни в цялата страна.

Измерването на въздействието и резултатите от всяко парти е от решаващо значение за нашата по-широка мисия „да поправим отношенията си с електрониката“. От тези данни изчисляваме социалното и екологичното въздействие на това, което правим – и генерираме справките и изводите, с които да аргументираме промените в начина, по който електрониката е проектирана, продавана и поддържана.

По време на самото парти

На всяко Ruse парти ще имате списък с чакащи хора, устройства и проблеми, написани на флип-чарт. Добрата новина е, че можете да използвате това и за запис на данните, от които се нуждаем:

Тип на устройството, включително марката и  модела (може дори да го снимате)

Проблем на устройството

Дали поправката е била успешна или не – подробности за това

След всеки ремонт участниците се насърчават да се свържат с домакина на събитието и да споделят всякакви отзиви и впечатления за ремонта и партито. Тези данни също са важни!

Ценности за общността

Reuse партитата са пространства за учене, процесът на обучение се оценява много по-високо от резултатите от ремонтите. Reuse-рите споделят своите умения с участниците и помежду си. Наистина е важно собственикът на уреда напълно да разбере каква работа се прави по неговия уред и да бъде поканен да участва и задава въпроси, доколкото е възможно.

Отличен Reuse-р е този, който активно кара другите да се чувстват добре дошли, носейки дух на общността. Нашите събития са партита, така че понякога това се свежда до прости, малки жестове, като намиране на стол, правене на място, предлагане на храна или напитки и споделяне на инструменти.

Нашата общност е радикално отворена за всички хора от всякаква професия, пол, сексуалност, националност, способности, произход и политически нагласи. Това е активно отворена общност, което означава, че трябва да положим допълнителни усилия, за да помогнем на традиционно игнорираните хора да се чувстват добре дошли.

Представете си какво мислят и как се чувстват другите и как коментарите или действията могат да се възприемат в разнообразна общност. Когато хората чувстват дискомфорт или повдигнат проблем, изслушайте ги внимателно, за да намерите заедно позитивно и полезно решение.