Reuse BG

Кои са Reuse-рите и какво правят те?

Reuse-рът е човек, който обича да помага на хората да се научат как да поправят повредената си електроника. Reuse-рите се появяват във всякакви форми и размери и имат разнообразни умения. Някои помагат при лесни електрически ремонти, като смяна на предпазители, кабели или щепсели. Други се занимават със софтуерни проблеми на лаптопи и мобилни телефони. Трети поемат сложните ремонти на електроника, включващи запояване, ремонт на платки или захранвания.

Всеки, който доброволно организира или помогне за поправка в Reuse парти, е Reuse-р – и не е нужно нищо специално, за да започне. Това, което обединява Reuse-рите, е любовта към предизвикателството за ремонт и техният подход за сътрудничество. Най-вече, те обичат да споделят умения и времето си с други хора.

Защо да станете Reuse-р?

Споделянето на вашия опит и знания с другите ви кара да се чувствате отлично! Ще помогнете за намаляване на е-отпадъците и разпространение на уменията или мотивацията за ремонти.

Ще имате абсолютна свобода и гъвкавост – ще ни помагате колкото искате, когато искате. Ученето е и в двете посоки, вие научавате, като разказвате и комуникирате ремонтите. Ще имате възможността да поправяте разнообразни устройства с интересни дефекти.

Reuse-рите също допринасят за споделянето на общностни ценности и подкаста ни, за да вдъхновят другите да поправят уредите си, вместо да ги изхвърлят. Ние провеждаме събития като Reuse Fest, за да обединим ремонтиращите общности. Ще бъде забавно и много интересно!