Reuse BG

Ценим старата ви ИТ техника

Кои са Reuser-ите и какво правят те?

Reuser-ът е човек, който обича да помага на хората да се научат как да поправят повредената си електроника. Reuser-ите се появяват във всякакви форми и имат разнообразни умения. Някои помагат при организирането на събитията ни, а други – при лесни ремонти (смяна на предпазители, кабели или щепсели) или по-сложни софтуерни проблеми или ремонти на електроника, (запояване, ремонт на платки или захранвания). Тях наричаме майстори.

Всеки, който доброволно организира или помогне за поправка в Reuse парти, е Reuser – и не е нужно нищо специално, за да започне. Това, което обединява Reuser-ите, е любовта към предизвикателството за ремонт и техният подход за сътрудничество. Най-вече, те обичат да споделят умения и времето си с други хора.

Защо да станете Reuser?

Споделянето на вашия опит и знания с другите ви кара да се чувствате отлично! Ще помогнете за намаляване на е-отпадъците и разпространение на уменията и мотивацията за ремонти.

Ще имате абсолютна свобода и гъвкавост – ще ни помагате колкото искате, когато искате. Ученето е и в двете посоки, вие научавате, като разказвате и комуникирате ремонтите. Ще имате възможността да поправяте разнообразни устройства с интересни дефекти.

Reuser-ите допринасят за споделянето на общностни ценности, за да вдъхновят другите да поправят уредите си, вместо да ги изхвърлят. Ние провеждаме събития като Reuse Fest, за да обединим ремонтиращите общности. Ще бъде забавно и много интересно!