Зарежда Събития

« Всички Събития

Reuse парти в София (Фабрика за идеи)

март 21 @ 9:00 - 13:00

Чете се за: 2 минути

Какво е Reuse парти?

Reuse парти е безплатно обществено събитие, при което доброволците ни помагат на хората да се научат как да поправят повредените си електронни устройства и малки уреди, за да ги спасят от сметището.

Наричаме ги партита, защото имат забавен, спонтанен дух, където участниците носят храна и музика, а хората могат да се срещат, смесват и споделят. Правим ги на различни видове места – библиотеки, училища, кафета, художествени галерии или рабoтилници – и обикновено траят три-четири часа.

––––

Защо Reuse парти?

За да поправим отношенията си с електрониката, ще са нужни големи усилия и сериозни промени в глобален мащаб. Докато рециклирането е важно, ние трябва да погледнем преди това върху изхвърлянето – да насърчаваме потребителите да купуват с по-дългосрочни планове и отклоняват електрониката от депата.

Ние вярваме, че не можем да чакаме повече за по-зелени или по-етични устройства, просто трябва да вземем инструментите и да започнем. Ето за това са Reuse партитата.

––––

Ще ремонтираме компютри, лаптопи, принтери, монитори и малки домакински уреди.

Поправяме и други уреди, но трябва да знаем за тях предварително, за да сме сигурни, че ще имаме достатъчно сервизни техници и инженери.

Това парти е в офиса на Екологика – просторен светъл офис с огромен паркинг и ресторант – супер близо.

Насърчаваме процеса на съвместно обучение – всеки може да научи нещо ново!

––––

Всеки е добре дошъл!

Осигуряваме безплатен вход за всеки, който желае да помогне или научи как да ремонтира уреда си. Ако имате стар повреден уред от тези, които поправяме, вземете го и елате! Не е нужно да правите каквито и да е предварителни регистрации. Все пак, имайте предвид, че капацитетът на мястото е 25-30 души и ако закъснеете, няма да ви е комфортно навън. Ако имате въпроси, изпратете своето запитване оттук.

Ако желаете да се включите като доброволец, прочетете тук как може да стане това.

––––-

Приемаме работещи уреди като дарение

Ако имате ненужен работещ уред и искате да го дарите в помощ на иницативата ни, може да го донесете на партито ни или да го изпратите по куриер. Ако е голям и искате да го вземем безплатно от адрес в София, може да го направите оттук. Засега взимането от адрес е валидно само за София.

Детайли

Дата:
март 21
Час:
9:00 - 13:00
Категория за Събитие:

Организатори

ФАБРИКА ЗА ИДЕИ
Екологика

Място

Фабрика за идеи
ул. Проф. Никола Михайлов 12
СОФИЯ, 1141 България
+ Google Map