6 неща, които можете да рециклирате по пощата

6 неща, които можете да рециклирате по пощата

––––––––––

Нашата удобна и лесна програма GreenBox

Много предмети, като батерии, мобилни телефони, дребна електроника и тонер касети са рециклируеми, но за съжаление в повечето случаи се озовават в нашите мазета, тавани, в задния ъгъл на дрешника или на депото за отпадъци.
За щастие Ви предлагаме програма за рециклиране по пощата, с която приемаме, ремонтираме или рециклираме Вашите ненужни уреди.

1. Батерии

Батериите обикновено съдържат олово, цинк, литий, кадмий и дори живак. Когато батериите се озоват на депото за отпадъци, тези тежки метали могат да се инфилтрират във водата и почвата, замърсявайки околната среда. Запомнете да рециклирате всички батерии от устройства, включително мобилни телефони, лаптопи, електрически инструменти, коли и други джаджи.

2. Мобилни телефони и дребна електроника

Повечето от тези електроники съдържат ценни метали, а в пластмасата им има много опасни забавители на горене (bromated flame retardants). Мобилните телефони имат най-големия пазар за рециклиране от всички други електронни уреди. Рециклирането им никога не е било по-лесно – достатъчно е само да ги изпратите по пощата самостоятелно или заедно с други типове дребни електронни отпадъци.
Но помнете: aко батерията на телефона е подвижна, извадете я. Повечето батерии за мобилни телефони са литиево-йонни, което изисква специално транспортиране за рециклиране, така, че това е от особено значение при използване на програми за рециклитане по пощата.

3. Аудио и видео касети, дискове и плочи

Много хора прехвърлят от CD-та и DVD-та на MP3 и други формати и така остават с куп нежелана електронна медия в чекмеджетата си. За съжаление тази електронна медия може да се окаже трудни за рециклиране. CD-та съдържат пластмаса #7, докато калъфите се състоят от пластмаса #6. Корпусът на касетите е пластмаса #5, докато самата касета е пластмаса #1. Когато е възможно предайте тези електронни медии или използвайе програмата ни за рециклиране по пощата. Поставете Вашите CD-та и/или DVD-та в подходящи за извозване пакети и платете транспортните разходи. Важно е да разделите дисковете от кутиите им и да премахнете всякаква хартия.

4. Малки домакински уреди

Много от тези уреди съдържат олово, живак и кадмии, и отделят опасни материали в депата за отпадъци. Повечето електроники могат да се рециклират, като се уловят ценните метали, които да се използват в нови продукти. Ползата да изпратите за рециклиране малките си домакински уреди е в това, че ще можете да се освободите от ненужната Ви вече техника, като това се случи съобразно законовите разпоредби и в удобно за Вас време. Чрез предаването на тези уреди за рециклиране, Вие допринасяте и за опазването на околната среда.

5. Мастилени и тонер касети

Приемаме всички марки и модели празни касети. Изпратете ни ги по пощата или по куриер за Ваша сметка на адрес: София 1510, ул. Баба Вида 2. Ще ги приемем безплатно.

6. Хартия

Рециклирането или повторното използване на хартиени стоки е чудесен начин да се спасят дърветата и да се защити местообитанието на дивата природа. Дарявайте книги на местно ниво или използвайте някоя от програмите за рециклиране, за да запазите книгите и други продукти от хартия извън депата за отпадъци.
Някои програми приемат книги само в отлично състояние (без скъсани връзки или прекомерно подчертаване или разкъсани с липсващи страници).

* Полезно допълнение: Услугата ни за диагностика и ремонт

Изпратете ни ненужните Ви уреди, които бихте искали да използвате повторно. Ние ще ги приемем, диагностицираме и обсъдим с Вас възможния ремонт и по-нататъшните стъпки.

Авторски публикации 6

Вашият коментар

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре